Ha Long Bay - Oooooooohhh wa mooi!
Door: Jeroen & Debbie
Blijf op de hoogte en volg Jeroen & Debbie
24 Oktober 2008 | Vietnam, Hanoi
Gisteren en vandaag zijn we naar Ha Long Bay gegaan. Een baai met rotsen die uit de zee rijzen. Het verhaal gaat (of het waar is weet in niet) dat er vroeger een draak van het land naar de zee is gelopen en dat hij met zijn zwaaiende staart een spoor heeft achter gelaten. En dat zouden dan dus die rotsen zijn...
Voor ons is het gewoon een toeristische trekpleister, maar wel zeer mooi! Het draait daar compleet om het bekijken van de Ha Long Bay!
We werden om 8u opgehaald met een minibusje. Van Ha Noi naar Ha Long Bay ("Ha" betekent "rivier" ) is het 160km rijden. Het gaat daar niet zo hard, dus we hebben er 3 uur over gedaan. Onderweg natuurlijk gestopt bij een winkel, dit keer ook een sociale werkplaats voor gehandicapte kinderen. Ze maken daar "schilderijen" met garen. Mooi om te zien, maar niet voor bij ons aan de muur :). "Gelukkig kon je ook gewoon een donatie in een bus gooien, iets kopen vanwege medelijden is ook niets, als je het niet mooi vindt.
Rond de middag konden we op ons schip. Er waren totaal 14 gasten, op de beneden "verdieping" waren de hutten en boven het zitgedeelte en het restaurant.
Gelukkig werd er gevraagd of je seafood lust, iedereen behalve Jeroen lustte dat...
We begonnen de trip al varend met de lunch. De ene krab na de andere garnaal werd opgevolgd door een andere vis na de ene oester en de inktvis niet te vergeten, haha!
Ik denk dat Debbie de volgende keer gewoon aan gaat geven dat ze geen seafood lust!!! :P
Ik genoot ondertussen van de gefrituurde stukjes varkensvlees, gevolgd door gefrituurde kip, gevolgd door gefrituurde boeuf, samen met gefrituurde aardappeltjes en gefrituurde frites. Ook lekker! Die frituurpan maakte over-uren!
De complete vloot met toeristenboten rukt rond de middag uit om richting de baai te varen. Een erg mooi gezicht, vele plaatjes geschoten!
Aan het einde van de middag waren we bij een grot die ook iedereen gezien moet hebben denk ik, in een rij trappetjes op en de grot in. Ik moet toegeven dat het een mooie grot is, maar het was er erg benauwd. Liters zweet later,weer wat trapjes op en af, kwamen we op een uitzichtpunt waar we over de baai uit konden kijken. Een aantal schepen speciaal voor de foto's met het zeil gehezen, schitterend gezicht (bij vertrek werden deze weer gestreken - nee niet met een strijkijzer, haha!).
Na de baai weer een stukje gevaren naar een ander stuk waar we met een klein bootje een grot door voeren. Je kwam dan in een soort binnenmeer omgeven door rotsen. Weer mooi....
Het begon al te schemeren en we maakten ons klaar voor het diner. We hebben de nacht doorgebracht op de boot in een bed van minder dan 2 meter... Jammer hoor, dat die Vietnamezen zo klein zijn! (gelukkig wel een gewoon toilet ;-) ).
De volgende morgen weer om 7u ontbijt tijdens het varen richting een strandje bij een rots waar je op kon. Rond de 450 treden! We hebben het gehaald hoor! Daarna ff gezwommen en op weg terug naar Ha Long. Na de lunch van 10u waren we rond half 12 weer terug. Alle hutten ondertussen weer netjes, klaar voor de volgende lichting!!
... En zo gaat dat hier elke dag weer zo door! De chauffeur van de minibus rijdt elke dag 3 uur heen met mensen en haalt dan de mensen van de vorige dag weer op; weer 3 uur terug...
Nu zijn we dus weer in Ha Noi, we hebben het zelfde hotel. Een andere kamer, de airco is kapot... Zweet me rot, gelukkig een extra blower kunnen lenen, maar ja! Dat wordt me een nacht! Pffffttttt!!!
Morgen uitslapen (als dat lukt) en dan nog in Ha Noi rondkijken?!?! om 20u vertrekken we voor 3 dagen naar Sapa, waar we de trekking in de bergen gaan doen. Het schijnt dat daar mooie klederdracht e.d. te zien is, ben benieuwd!!
En ja, Maartje... Ik ben inderdaad als vanouds weer lekker op dreef met mijn verhalen, hihi! Lekker langdradig?!?!
Ach ja, als je het niet wilt lezen, dan doe je dat toch niet?!?! :)
Groetjes!
24 Oktober 2008 - 16:49
Debby:
gave foto's zeg! super!!
veel plezier nog!
25 Oktober 2008 - 10:09
Helmy:
Inderdaad, heel erg mooie foto´s.Begin nu wel een beetje jaloers te worden...Tot het volgende verslag! groeten vanuit ut sjonste durpke in de pieel! -
25 Oktober 2008 - 10:25
Carina:
Geweldig, wat een foto's!!! -
25 Oktober 2008 - 18:24
Gerard En Margriet:
kei sjon al die foto,s en verhalen.wy blieve ollie volgen veul plezier. -
26 Oktober 2008 - 13:01
Mart:
Ha,
Jullie zijn goed bezig, wat een tempo en wat een hitte.Let wel een beetje op je vochtgehalte Jeroen. Ben benieuwd naar het volgende verhaal,
groeten,
Mart. -
27 Oktober 2008 - 12:33
Nina:
Hoi hoi, heb even op mijn werk verhalen gecheckt, aangezien ziggo even af laat weten bij ons.. Maar ik lees het allemaal nog wel een keer bij, niet te veel anders hebben jullie niets meer te vertellen! Zonde van die computertijd! Je moet daar genieten en rondkijken! Nou, lief zusje en Jeroen, fijn dat alles goed gaat en tot snel weer! Dikke kus van Nina