Hoi An - Lampionnen, "My Son" en tuinieren
Door: Jeroen & Debbie
Blijf op de hoogte en volg Jeroen & Debbie
31 Oktober 2008 | Vietnam, Hoi An
Hierna zijn we Hoi An in gegaan. Het is een klein stadje waar je in de binnenstad niet mag autorijden. Lekker rustig dus! Ook rijden er een stuk minder skooters, dus lekker relaxed. We hebben aan de rivier gegeten en wat lampionnen gekocht als souvenir. In Hoi An hangen overal gekleurde lampionnen, geeft een erg gezellige sfeer.
De volgende dag zijn we met een gids naar "My Son" geweest, een site in de bergen waar ze heel vroeger Shiva en andere reincarnaties vereerden. In de oorlog zijn ook hiet weer heel wat bommen gevallen en is er veel verwoest. De regering is al jaren bezig met restauraties, maar dit gaat niet zo snel. Ook zijn er stenen met een taal die ze niet kennen, dus hoe en wat in niet altijd duidelijk. Daar hebben we ook een show gezien met lokale dans en muziek.
's Middags zijn we op de fiets naar de stad gegaan en heeft Debbie twee broeken van linnen aan laten meten. Je kunt hier heel goedkoop kleding op maat laten maken. Aangezien ik nooit een pak draag en zelfs mijn pak uit Bangkok nog heb ;-) , heb ik niets gekocht... Hihi!
's Avonds weer lekker eten en wat foto's gemaakt van alle lichtjes.
De volgende dag hadden we een tour met twee andere Nederlanders die we op weg naar Hoi An hadden ontmoet in de bus. Zij hadden deze trip geboekt en het leek ons ook leuk. We hadden anders nog een "lege" dag en zoveel is er nou ook weer niet te doen in Hoi An. Het is vooral een relax stad met veel stranden en resorts. Overal langs de zee zijn ze nieuwe hotels en resorts aan het bouwen.
We gingen met een bootje de rivier op om te kijken de vissers visten (hengel, net, fuiken enzo). Daarna hebben we een stuk land doorgelopen waar allemaal verschillende groenten werden verbouwd. Uitleg en ruiken aan kruiden, proeven van blad e.d., erg leuk. DAARNA: hebben wij zelf een stukje land beplant! Een vrouwtje van in de 80 jaar deed alles voor en wij moesten het afmaken.
Het begon met het uitgraven van een stuk land. De grond gooi je aan de zijkanten. Daarna verdeel je wier uit de rivier in het uitgegraven stuk, dit dient als mest. Grond er weer over en daarna plantjes poten. Netjes in rijtjes! Natuurlijk wel gelijk water geven, met twee gieters vol water aan een draagstok (klinkt raar, maar kijk maar naar de foto's) een flinke plons water er over.
Onze vieze voeten in een voetenbad met warm water, dat hadden we verdiend! :-)
Daarna gingen we ons eigen eten bereiden. Varkensvlees met kruid (en garnaal als je wilde) inwikkelen in een soort gras (?). Daarna je eigen pannenkoeken bakken met rijstmeel. Mmmmmm, lekker hoor!
Na het eten op de fiets door de rijstvelden terug naar het hotel, een ritje van ruim een uur.
's Middags hebben we de broeken van Debbie opgehaald. Beetje verstellen en "als gegoten!". Het model viel echter toch wat tegen, dus het zijn gelijk "broeken voor in de vakantie" geworden! Maar ja, voor die paar dollar...
De volgende dag weer vroeg op, we vliegen om 8:00 naar Saigon (Ho Chin Minh City) dus om 6:00 opgehaald bij het hotel.
03 November 2008 - 20:01
REIN:
He Debbie en Jeroen
Leuk hoor al die verhalen, maar wat is er met Jeroen gebeurd?? Jeroen gaat namelijk nooit zonder zijn buideltasje op vakantie en nu zie ik opeens een ander tasje op de foto's ;-)Haha.
Zo te zien vermaken jullie je wel. Geniet er maar maar van.
REIN -
06 November 2008 - 20:11
Stan Janssen:
Hoi Debbie en Jeroen
debbie, hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag.
en maak er nog een leuke vakantie van.
groets, Stan